TIGHTROPE

Een zoektocht naar balans op duizelingwekkende hoogte, geïnspireerd op het verhaal van Philippe Petit die in 1973 op 400m hoogte tussen de Twin Towers danste.

29 september – 20.30 uur
Salon de IJzerstaven
Bickersgracht 10
Amsterdam
entree €15,=
reserveren: salon@egonschrama.nl

“Als toeschouwer los je bij wijze van spreken op en je wordt onderdeel van wat zich afspeelt. De toevoeging  van steeds wisselende video beelden is in perfecte harmonie met de gelaagdheid van de composities die ten gehore worden gebracht.”

“Het viertal neemt je mee op een reis naar de diepte van de ziel van ons bestaan, waar muziek ook werkelijk voor bedoeld is. Het optreden voelt als een groot cadeau.”
EMILIE CUMMINGS, kunstenaar en winnaar van de London Biennale 2013

De absolute passie van Petit voor het koorddansen, voor het één worden met het touw. Koorddansen als kunstvorm. Het is die concentratie die de inspiratie gaf voor dit project. De magie van het balanceren en concentreren. Esthetiek in het volle bewustzijn van het gevaar van de dood: één moment van afwezigheid betekent het einde.

Onno van Swigchem – concept en compositie
Miranda van der Spek – film, beeldbewerking en live video improvisatie
de Bende van Drie – muziek

In deze productie vermengt Miranda van der Spek origineel materiaal van koorddansers met eigen voor dit project gemaakte opnamen. Timing en bewerking gebeuren ter plekke. De interactie tussen muziek en beeld, tussen compositie en improvisatie, het spanningsveld tussen concreet en abstract, de wisselwerking tussen ontspanning en opperste concentratie reflecteert de zoektocht naar de perfecte balans.

> BOEKINGEN EN INFORMATIE

“Diep onder de indruk was ik van “Tightrope”. In deze productie weet van Swigchem een totaal belevenis te creëren, waar je met huid en haar ingetrokken wordt. Een duizelingwekkende wereld waarin muziek en beeld één worden en waar de virtuositeit en het samenspel van de muzikanten je ademloos achterlaten. Een voorstelling van uitzonderlijk hoog niveau.”
FREDRIKE DE WINTER slagwerker (o.a. Het Nieuw Ensemble)

“De combinatie van muziek en beelden leveren het gevoel op dat je als kind had in de caroussel op de kermis: je wilt nooit meer uitstappen!”
HUIB DE JONG, saxofonist en aficionado

“In a very intimate setting, Onno and his colleagues were able to create an atmosphere that was compelling and clearly held the audience’s attention from beginning to end. An atmosphere was created where time stood still!”
NATHALIE CARIS, voorheen danseres bij het Nationaal Ballet
thans lerares aan de Nationale Ballet Academie

“De voorstelling zorgt ervoor dat de spanning van de koorddanser en de muziek elkaar aanvullen, dat er magie ontstaat die tot het einde blijft boeien. Al onze gasten waren zeer enthousiast.”
MARJA VAN STRIEN, PAUL MERTENS
concertorganisator Bananenpakhuis en Kunst in de Kamer Gouda

trailer: Miranda van der Spek

Leave a Reply

Your email address will not be published.