JAZZ IN THE LIVING

De meerwaarde van een intieme setting

Het bijzondere aan huiskamerconcerten is de onmiddellijke nabijheid van het publiek. Een intiemere setting is niet mogelijk: er is geen ontsnappen aan. Voor het publiek niet maar voor ons ook niet. Je kunt als artiest niets verbergen en op een bepaalde manier is een huiskamerconcert daarmee vele malen spannender dan een grote zaal.

Er zit niets anders op dan ons publiek mee te nemen op de ontdekkingsreis die de muziek voor ons nu eenmaal is. Dat was in het begin even wennen maar zodra we dat gingen doen, zodra we ons publiek bij de hand namen en ze door de spelonken en langs de steile randen van onze muziek begonnen mee te voeren bleek er in wezen niets leuker dan dat. Het is als voorlezen: je publiek zit op schoot, je neemt het met zachte hand mee en dan roep je plotseling heel hard: ‘BOE!’.

“Ik heb dit niet vaak zo meegemaakt: hier ontstond muziek. We waren deelgenoot van de creatie, heel bijzonder.”
Fons van Dijk, voorzitter Kunst in de Kamer kring Veluwezoom

Galerie en Poëzie: ontmoetingen met andere kunstenaars

Naast huiskamers spelen we ook in Galeries en op Poëziefestivals en gaan daarbij graag de verbinding met andere kunstenaars aan. Ingmar Heytze schreef bij een gezamenlijk optreden naar aanleiding van ons spelen onderstaande woorden:

Zij kenden elkaar zoals de lucht, het water
en de bodem van het meer elkaar wel kennen.
Zij klommen over elkaars schouders naar
de sterren. Als je heel goed luistert,

op een heldere nacht
hoor je hoe
van ijl en ver
een tango naar
beneden buitelt
langs de bleke
snaren
van
de
maan.

INGMAR HEYTZE

Zelf een huiskamerconcert boeken?
Contact ons of tip ons aan anderen!

“Erg inspirerend om het maximale uit jezelf te halen. De combinatie van de duizelingwekkende beelden met de zeer spannende muziek was een chemie die zich meer dan verdubbelde. De onverschrokkenheid van zowel koorddanser als muzikanten was prachtig om te zien en een voorbeeld om naar te streven.”
BEZOEKERSREACTIE

Foto’s: Henk Brinkman (bovenste kleur) en Rob Robijn (zwart-wit)